{ "title": "Şeftali Hoşafı", "image": "https://www.seftali.gen.tr/images/seftali-hosafi.jpg", "date": "20.01.2024 14:38:43", "author": "Sinem çevik", "article": [ { "article": "Şeftali Hoşafı, Şeftali hoşafı, yaz aylarında soğuk soğuk içilen, pilav, makarna gibi yiyeceklerin yanında servis edilen soğuk şekerli içecektir. Hoşaf kelimesi Türkçe'ye Farsça'dan gelmiştir. Hoşaf kurutulmuş meyvelerle yapılana denir. Taze meyvelerle yapılana da Komposto denir.

Şeftali hoşafı yapmak için gerekli malzemeler
Şeftali Hoşafı Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu bir tencereye koyalım. Tencereyi de ocağa koyalım. 5 dk kadar kaynatalım. Su kaynarken diğer taraftan da şeftalilerin kabuklarını soyalım ve içlerini temizleyelim. Şeftalileri küçük küpler halinde doğrayalım. Büyüklüğü kişiye kalmıştır. Ocağa konan şekerli su kaynayınca doğranan şeftaliler kaynayan şerbetin içine atılır. Bir dilim taze zencefil, 4-5 dilim limon ve bir adet çubuk tarçın da şerbete atılır ve bir taşım kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Vanilya eklenir ve bir kere karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır dinlenmeye bırakılır. Şeftali Hoşafı soğuyunca soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }