{ "title": "Şeftali Kebabı", "image": "https://www.seftali.gen.tr/images/seftali-kebbabi.jpg", "date": "19.01.2024 11:00:38", "author": "selvi un", "article": [ { "article": "
Şeftali Kebabı, Şeftali kebabı, keçi sütünden yapılan hellim peyniriyle yapılmaktadır. Kıbrıs mutfağının vazgeçilmez yemeğidir. Adı şeftali kebabı olmasına rağmen bu kebabın şeftaliyle alakası yoktur. Bu kebabı Kıbrıs'ta uzun yıllar önce seyyar olarak kebap satan birisi varmış. Bunu ilk kez yiyen ve tadını çok beğenen biri ustaya adını sormuş. Ali usta cevap olarak da şef alinin kebabı demiş. O günden günümüze gelene kadar şef alinin kebabı şeftali kebabı olarak telaffuz edilmeye başlamıştır.

Şeftali Kebabının Malzemeleri
Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır?

Kuzu gömleğini ılık su dolu bir kabın içine koyun. Bu işlem kuzu gömleğinin yumuşaması ve kolayca sarılması için yapılır. Ilık suyun içinde gömlek açılıp büyür ve gerçek ölçülerine ulaşır. Soğanı rendeleyin. Maydanozları ayıplayıp ince ince kıydıktan sonra, kıymayı soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonla iyice yoğurun. Buzdolabında bir saat beklettikten sonra kıymayı 6 eşit parçaya bölün. Kuzu gömleğini altı parçaya ayırdığınız kıymayı saracak şekilde makas yardımıyla altı parçaya bölün. Kuzu gömleğinden bir parça alın. Üzerine bir parça köfte koyun. Yaprak sarar gibi içindeki köfte görünmeyecek şekilde sarın. Üzeri nar gibi kızarıncaya kadar ızgarada yarım saat pişirin. Yine ızgarada pişirdiğiniz domates ve biberle birlikte servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }