Konserve Şeftali

Konserve Şeftali, Konserve yaparken kullanacağınız kavanozları mutlaka steril etmeniz gerekir. Yani şişelerle kapaklar tam on dakika kadar kaynatılmalıdır. Konserve yapılacak olan meyve ile sebzelerin hasarsız ve çürüksüz olması gerekir. Konserve yapılacak olan yiyecekler kavanoz içine konulduğu zaman ağız kısımlarının bir parmak boşluk olacak biçimde doldurulması gerekir.
Yapmış olduğunuz konserveleri derin bir tencerenin içerisine tel nihale veya ızgara koyarak kavanozların birbirlerine çarpmaması ve hareket etmemelerinin sağlanması gerekir. Ağızları sıkıca kapatılan kavanozlar bir litrelik düdüklü tencere içinde eğer pastörize edilecek ise kavanozlar yarısına kadar su ile yok normal tencere içinde pastörize edecek iseniz kavanozu geçecek kadar su koyarak tam yirmi dakika pastörize edilmesi gerekir. 500 mililitrelik kavanozlar tam 25 dakika kaynatılmalıdır. Konserveler yapıldıktan sonra ışık almayan, serin ve kuru ortamda muhafaza edilmelidir. Birkaç adımı belirledikten sonra sıra geldi şeftali konservesi yapmaya biraz uğraştırıcı ama kış ayında şeftali yemek için o uğraşa değecektir.

Konserve Şeftali İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bir çay kaşığı sirke
  • Beş adet sert şeftali
  • Bir su bardağı kadar toz şeker
  • Bir çay kaşığı tuz
  • İki tane 500 mililitrelik cam kavanoz
  • İki su bardağı su

Konserve Şeftali Nasıl Yapılır?


Öncelikle cam kavanozlar boşken sıcak su içinde tam on dakika kadar kaynatılır.
Konserve işlemi tamam olana kadar sıcak su içinde bekletin. Daha sonra şeftalileri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun kabuklarının kolay bir şekilde soyulması için su kaynatın ve şeftalileri bütün, bütün sıcak sıcak suyun içine atın. Tam 2-3 dakika kadar beklettikten sonra sudan alın ve ayrı bir kap içinde hazırlamış olduğunuz soğuk suyun içerisine şeftalileri biraz soğuması için atın. Daha sonra şeftalilerin kabuklarını soyun ve tam ortadan ikiye ayırın. En orta kısmındaki kırmızı kısmı hafif bir şekilde oyarak temizleyin ve istediğiniz büyüklükte doğrayın. Sonra yine başka bir kap içinde su koyun içine sirke ile tuzu ilave edin ve iyice karıştırın. Daha önceden doğarmış olduğunuz şeftalileri tuzlu sirkeli suyun içine atın. Bu işlem meyvelerin kararması için yapılması gereken bir işlemdir. Şeftaliler 2-3 dakika suyun içinde bekledikten sonra süzgeç içine alınarak suyu süzdürülür. Daha sonra derin bir tencerenin içine su ile toz şeker konularak konserve için şurup kaynatılır. Su kaynadıktan sonra şeftaliler suyun içine atılır ve beş dakika kadar kaynatılır. Daha önceden steril etmiş olduğunuz cam kavanozlar bir parmak boşluk olacak biçimde konserve şurubu ile paylaştırılır. Sonra kavanozların ağızları sıkıca kapatılır. İçlerine dolmuş olan hava kabarcıkları ise sivri uçlu bir alet ile kullanarak mutlaka alın.

Hafif Şurup İçin: Bir su bardağı toz şeker.

Orta Şurup İçin: Bir su bardağı toz şeker ve iki su bardağı su.

Tatlı Şurup İçin: Bir su bardağı toz şeker ile bir su bardağı su.

Not 1: Meyvelerin içinde bulundurdukları şeker ile sizin damak zevkinize göre: konserve şuruplarının şeker oranında azalma veya artırma yapılabilir. Bütün bu işlemlerin hepsi kayısı içinde yapılmaktadır.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 17:48:31
Konserve Şeftali ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Konserve Şeftali Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Konserve Şeftali"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şeftali Çeşitleri

Şeftali Çeşitleri; genel olarak bahar ayının gelmesi ile yaz aylarının vazgeçilmezi ve herkes tarafından sevilen lezzetli meyve türleridir. Şeftali çeşitleri...
Devamını Oku

Şeftali Aşılama

Şeftali aşılama, Aşı ağaçların cinsini iyileştirmek için yapılıyor. Daha iyi cins meyve almak için yapılıyor. Çünkü, bahçemize diktiğimiz bir meyve ...
Devamını Oku

Şeftali Kabız Yaparmı

Şeftali Kabız Yaparmı, şeftali kabızlık etkisi oluşturmasının tersine kabızlığı gidermesidir. Vücutta bulunan zehirli maddelerin dışarı atılmasına olanak sağ...
Devamını Oku

Şeftali Budama

Şeftali budama, şeftali yetiştiriciliği yapanlar açısından kaliteli ve bol miktarda ürün alınmasına yardımcı işlemlerden biridir. Eğer şeftali budama yapılma...
Devamını Oku

Bursa Şeftalisi

Bursa Şeftalisi: Gülgiller familyasından olan sağlıklı ve uzun yaşamın bir sembolü olarak gösterilen şeftali muhteşem bir yaz meyvesi olarak tanımlanır....
Devamını Oku

Tüysüz Şeftali

Tüysüz şeftali ana vatanı Çin olduğu düşünülmektedir. Tüysüz şeftali dünyaya da buradan yayıldığı tahmin edilir. Bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesi olan ...
Devamını Oku

Şeftali Hastalıkları

Şeftali hastalıkları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yetiştiriciliği yapılan sert çekirdekli meyveler arasında ilk sırayı alan şeftali, kolay yetişmesi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı Çiçeği

Şeftali Ağacı Çiçeği; Şeftali ağacı çiçek tomurcukları açtığında tek bir çiçek çıkar. Çiçekleri erselik yapıdadır ve bir çiçekte 5 tane yaprak, 5 tane taç ya...
Devamını Oku

Şeftali Likörü

Şeftali Likörü, Tatlı likörlerden biri olan şeftali likörünün evde hazırlanması ve misafirlere ikram olarak sunulması mümkündür. Hazırlanışı ve de yapılışı k...
Devamını Oku

Şeftali Çiçeği

Şeftali Çiçeği, genel olarak yaz aylarında oluşan bu meyve soğuk iklime ve dona karşı dirençsizdir. Şeftali çiçeğinin oluşumu yüzyıllara dayanarak aslında Çi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı

Şeftali Ağacı; gülgiller familyasından olan şeftali bir yaz meyvesidir. Dünya'ya Çin'den yayıldığı düşünülmektedir. Ilıman iklimi seven yaklaşık olarak 30-40...
Devamını Oku

Şeftali Konservesi

Şeftali Konservesi, Bir önceki yazımızda da şeftali konservesi yaptığımdan söz etmiş bir de mükemmel bir tart tarifi vermiştim. Bugün ise şeftali konservesi ...
Devamını Oku

Şeftali Turşusu

Şeftali Turşusu, Turşu çeşitli birçok sebze ile meyvenin salamura ismi verilen asitli ve tuzlu çözelti içinde bir müddet bekletilerek uzun zaman muhafaza edi...
Devamını Oku

Şeftali

Şeftali, yaz meyvelerindendir. Herkes tarafından çok sevilerek tüketilir fakat kimisi kabuğunu sevmez ve soyarak tüketmeyi tercih eder. Dıştaki tüylü dokudan...
Devamını Oku

Kışlık Şeftali Kompostosu

Kışlık şeftali kompostosu, Kışlık yiyecekleri saklamanın en iyi yollarından bir de kavanozlara koyma işlemidir. Uzun süre dayanıklılığını korur ve lezzetinde...
Devamını Oku

Şeftali Fidanı

Şeftali fidanı, Şeftali çok güzel bir meyvedir. B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca A vitamini ile kalsiyum, magnezyum...
Devamını Oku

Kuru Şeftali

Kuru şeftali, Kuru şeftali, taze şeftalinin kurutulmuş haline denmektedir. Şeftali yaklaşık %88 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma işlemi sonucunda 8-10...
Devamını Oku

Şeftali Çekirdeği

Şeftali Çekirdeği, Şeftali yaz mevsiminin en çok sevilen ve en çok tüketilen meyvesi olmaktadır. Hem sağlık açısından hem de güzellik açısından tüketilmesi g...
Devamını Oku

Yassı Şeftali

Yassı şeftali: alışılagelmiş şeftaliden görünüm olarak farklıdır. Yassı bastırılmış bir görünüme sahiptir. Yassı şeftali paraguayo şeftalisi olarak da bilinm...
Devamını Oku

Şeftali Suyu

Şeftali suyu, günümüzde tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir yer almaktadır. Son derece sevilerek tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şeftali Çeşitleri
Şeftali Aşılama
Şeftali Kabız Yaparmı
Şeftali Budama
Bursa Şeftalisi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024