Şeftali Besin Değeri

Şeftali besin değeri, ve lif oranı bakımından yüksek bir gıdadır. Yaz aylarında yemeklerinin yanından içilen soğuk bir şeftali kompostosu ne kadar güzel olmaktadır. Aynı zamanda yazdan alıp hazırladığınız şeftalileri, kışın da komposto yapabilirsiniz. Şeftalinin besin değerlerinden iki mevsimde de faydalanmış olursunuz. Şeftalinin en iyi dönemi haziran ve ağustos ayları dönemidir.
Şeftalinin kabuğundan hoşlanmayan birçok insan mevcuttur. Hatta alerjisi olan. Tabi ki bunlar istisnai durumlar. Ancak günümüzde artık insanlar bu tür reçel, komposto ya da benzeri üretimler yapmamaktadır. Daha doğrusu yetişen yeni kuşaklar. Oysaki bu kültürü kaybetmesek ne kadarda güzel olacak. Şeftalinin besin değeri tablosu aşağıdaki gibidir.

Besin değerleri

  • Kalori: 39 kcal
  • Kolesterol: 0 mg
  • Lif: 1.5 gr
  • Vitamin A: 326 ıu
  • Vitamin C: 6.6 mg
  • Potasyum: 190 mg
  • Magnezyum: 9 mg
  • Kalsiyum: 6 mg
Kolesterol sorunu olanların gördüğü gibi kolesterol oranı olmayan bir besin. İçeriğindeki potasyum miktarı oldukça tatminkar derecede. Potasyum vücut sağlığımız için çok önemli bir mineraldir. Potasyum sodyum ile işlev görerek vücuttaki su dengesinin korunmasını sağlamaktadır. Yiyeceklerden vücuda aldığımız besinlerin düzgün bir şekilde taşınması için yardımcı olur. Sinir sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Bu şekilde el, kol, bel vb. Bütün sinir sistemimizden beyne gelen iletilerin daha sağlıklı ulaşmasını sağlar.
Tansiyon problemi olanlar ya da tansiyon rahatsızlığından korunmak isteyenler yeterli ölçüde tükettiklerinde desteğini göreceklerdir.

Şeftali besin değerleri içerisinde en değerlisi diyebileceğimiz potasyum minerali aynı zamanda kalp damar sağlığımız için de çok büyük önem taşır. Zihinsel fonksiyonları destekleyen potasyum, zihin yorgunluğu ya da zihinsel stres gibi durumlarla başa çıkmamıza yardımcı olur. Potasyum aynı zamanda vücuda sigara, alkol gibi zararlı etkenlerle gelen toksinlerin uzaklaştırılmasını sağlar. Fazla potasyum alındığında kusma, ishal ve kalp ritminde bozukluk görülebilir. Şeftali besin değerleri içerisindeki bir diğer önemli vitamin A vitaminidir. A vitamini, göz sağlığımız için çok önemlidir. Aynı zamanda dokuların sağlıklı bir şekilde oluşmasını sağlar ve bağışıklık sistemini korur. Antioksidan etkisi sağlayarak hücreleri kanser ve benzeri hastalıklara karşı korur. Anne karnındaki bebeklerin gelişim sürecinde çok önemlidir. Şeftali sevmeyen çocukları şeftali besin değerlerinden faydalandırmak için meyvenin reçelini, kompostosunu vb. Mamullerini yapabilirsiniz. Bu şekilde ürünü çeşitli şekillerde tüketmiş olursunuz.
21.01.2024 02:59:56
Şeftali Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeftali Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şeftali Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şeftali Çeşitleri

Şeftali Çeşitleri; genel olarak bahar ayının gelmesi ile yaz aylarının vazgeçilmezi ve herkes tarafından sevilen lezzetli meyve türleridir. Şeftali çeşitleri...
Devamını Oku

Şeftali Aşılama

Şeftali aşılama, Aşı ağaçların cinsini iyileştirmek için yapılıyor. Daha iyi cins meyve almak için yapılıyor. Çünkü, bahçemize diktiğimiz bir meyve ...
Devamını Oku

Şeftali Kabız Yaparmı

Şeftali Kabız Yaparmı, şeftali kabızlık etkisi oluşturmasının tersine kabızlığı gidermesidir. Vücutta bulunan zehirli maddelerin dışarı atılmasına olanak sağ...
Devamını Oku

Şeftali Budama

Şeftali budama, şeftali yetiştiriciliği yapanlar açısından kaliteli ve bol miktarda ürün alınmasına yardımcı işlemlerden biridir. Eğer şeftali budama yapılma...
Devamını Oku

Bursa Şeftalisi

Bursa Şeftalisi: Gülgiller familyasından olan sağlıklı ve uzun yaşamın bir sembolü olarak gösterilen şeftali muhteşem bir yaz meyvesi olarak tanımlanır....
Devamını Oku

Tüysüz Şeftali

Tüysüz şeftali ana vatanı Çin olduğu düşünülmektedir. Tüysüz şeftali dünyaya da buradan yayıldığı tahmin edilir. Bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesi olan ...
Devamını Oku

Şeftali Hastalıkları

Şeftali hastalıkları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yetiştiriciliği yapılan sert çekirdekli meyveler arasında ilk sırayı alan şeftali, kolay yetişmesi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı Çiçeği

Şeftali Ağacı Çiçeği; Şeftali ağacı çiçek tomurcukları açtığında tek bir çiçek çıkar. Çiçekleri erselik yapıdadır ve bir çiçekte 5 tane yaprak, 5 tane taç ya...
Devamını Oku

Şeftali Likörü

Şeftali Likörü, Tatlı likörlerden biri olan şeftali likörünün evde hazırlanması ve misafirlere ikram olarak sunulması mümkündür. Hazırlanışı ve de yapılışı k...
Devamını Oku

Şeftali Çiçeği

Şeftali Çiçeği, genel olarak yaz aylarında oluşan bu meyve soğuk iklime ve dona karşı dirençsizdir. Şeftali çiçeğinin oluşumu yüzyıllara dayanarak aslında Çi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı

Şeftali Ağacı; gülgiller familyasından olan şeftali bir yaz meyvesidir. Dünya'ya Çin'den yayıldığı düşünülmektedir. Ilıman iklimi seven yaklaşık olarak 30-40...
Devamını Oku

Şeftali Konservesi

Şeftali Konservesi, Bir önceki yazımızda da şeftali konservesi yaptığımdan söz etmiş bir de mükemmel bir tart tarifi vermiştim. Bugün ise şeftali konservesi ...
Devamını Oku

Şeftali Turşusu

Şeftali Turşusu, Turşu çeşitli birçok sebze ile meyvenin salamura ismi verilen asitli ve tuzlu çözelti içinde bir müddet bekletilerek uzun zaman muhafaza edi...
Devamını Oku

Şeftali

Şeftali, yaz meyvelerindendir. Herkes tarafından çok sevilerek tüketilir fakat kimisi kabuğunu sevmez ve soyarak tüketmeyi tercih eder. Dıştaki tüylü dokudan...
Devamını Oku

Kışlık Şeftali Kompostosu

Kışlık şeftali kompostosu, Kışlık yiyecekleri saklamanın en iyi yollarından bir de kavanozlara koyma işlemidir. Uzun süre dayanıklılığını korur ve lezzetinde...
Devamını Oku

Şeftali Fidanı

Şeftali fidanı, Şeftali çok güzel bir meyvedir. B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca A vitamini ile kalsiyum, magnezyum...
Devamını Oku

Kuru Şeftali

Kuru şeftali, Kuru şeftali, taze şeftalinin kurutulmuş haline denmektedir. Şeftali yaklaşık %88 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma işlemi sonucunda 8-10...
Devamını Oku

Şeftali Çekirdeği

Şeftali Çekirdeği, Şeftali yaz mevsiminin en çok sevilen ve en çok tüketilen meyvesi olmaktadır. Hem sağlık açısından hem de güzellik açısından tüketilmesi g...
Devamını Oku

Yassı Şeftali

Yassı şeftali: alışılagelmiş şeftaliden görünüm olarak farklıdır. Yassı bastırılmış bir görünüme sahiptir. Yassı şeftali paraguayo şeftalisi olarak da bilinm...
Devamını Oku

Şeftali Suyu

Şeftali suyu, günümüzde tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir yer almaktadır. Son derece sevilerek tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şeftali Çeşitleri
Şeftali Aşılama
Şeftali Kabız Yaparmı
Şeftali Budama
Bursa Şeftalisi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024