Şeftali Çayı

Şeftali Çayı, Ana vatanı Çin olarak bilinen şeftali içerisinde bulunan birçok vitamin nedeni ile terapotik özelliği sahip olan bir meyvedir. Bu meyvenin taze ya da kurutulmuş yaprakları bitkisel çay olarak kullanılmaktadır ve günümüzde şeftali çayı, sıcak ya da soğuk olarak oldukça sık tüketilmektedir. Soğuk şeftali çayı son günlerde oldukça tercih edilen içecekler arasında yer alırken şeftali çayı ise soğuk ya da sıcak olarak tercih edilebilir.

Şeftali çayı nasıl yapılır?


Öncelikle geniş bir cezvenin içerisinde 1 su bardağı su ekleyerek kaynattıktan sonra kaynamış suyun içerisine bir yemek kaşığı şeftali çayının yapraklarını ekleyin ve bu şekilde yaklaşık olarak 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra hazırladığınız çayı süzgeçten geçirerek sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz bu karışımın içerisine şeker ya da bal ile karıştırarak da tercih edebilirsiniz.

Soğuk şeftali çayı nasıl yapılır?


Bir tencerenin içerisine 4 su bardağı su ilave edip kaynattıktan sonra kaynayan suyun içerisine 6 tane şeftaliyi dilimleyerek ilave edin ve tencerenin altına kıstıktan sonra yaklaşık 50 dakika kadar kaynamaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz karışımı 1 saat kadar dinlendikten sonra içerisinde demlenmiş çayı ekleyin ve buzdolabına beklettikten sonra soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Şeftali çayının faydaları nelerdir?


Sindirim problemleri, şeftali çayının içinde bulunan potasyum ve lifler karaciğer ve böbreklerin görevlerini olduğundan daha iyi yerine getirilmesini sağlar ve bu durum birtakım sağlık problemlerden kurtulmamızı sağlar.
Mide ülseri, kabızlık, kolit ve gastrit gibi birçok kişinin şikâyet ettiği sindirim problemlerin ortaya çıkmasına engel olur ve bununla beraber bağırsak hareketlerini toksik atıkları ortadan kaldırıp kolaylaştırır bu durum da sindirim sisteminin daha sağlıklı hale gelmesine yardımcı olur.

Bağışıklık sistemi, içerisinde C vitamini, çinko ve askorbik asit bulunan şeftali çayı antioksidan etkiye sahip olması nedeniyle vücutta olan yaraların iyileşmesini sağladığı gibi soğuk algınlığı ve ishal gibi rahatsızlıkları giderir. Enfeksiyonlara karşı mücadele eder ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur.

Kanser, içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücutta serbest dolaşan radikallerin birleşerek tümörü oluşturmasına engel olur ve bu durumda kanser oluşumunu ortadan kaldırır. Bu faydalarının yanı sıra akciğer kanseri riskini azaltır kalp hastalıkları riskini engellenmesine yardımcı olur. Göz sağlığı açısından oldukça faydalıdır, kalsiyum ve fosfor içermesi bakımından kemiklerin güçlenmesini sağlar, stres ve kaygı bozukluğu problemlerinde rahatlama sağlar, içinde bulunan doğal şekerler sayesinde kalori ve yağ oranının düşük olması sayesinde kilo vermeye yardımcı olur, uykusuzluk yüksek tansiyon, bronşit ve öksürük gibi problemlerin azaltılmasında oldukça etkilidir.

Sağlığa birçok faydası olan şeftali çayının faydasını görebilmek için bu çayı düzenli olarak içmenizde fayda vardır. Hazırladığınız şeftali çayını sıcak ya da soğuk olarak günde 1 bardak içmek yeterli olacaktır. Olması gerektiğinden fazla şeftali çayının tüketilmesi bu çayının faydalarından daha çok zararlarının ortaya çıkmasına neden olacağı unutulmamalıdır.
21.01.2024 05:26:36
Şeftali Çayı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeftali Çayı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şeftali Çayı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şeftali Çeşitleri

Şeftali Çeşitleri; genel olarak bahar ayının gelmesi ile yaz aylarının vazgeçilmezi ve herkes tarafından sevilen lezzetli meyve türleridir. Şeftali çeşitleri...
Devamını Oku

Şeftali Aşılama

Şeftali aşılama, Aşı ağaçların cinsini iyileştirmek için yapılıyor. Daha iyi cins meyve almak için yapılıyor. Çünkü, bahçemize diktiğimiz bir meyve ...
Devamını Oku

Şeftali Kabız Yaparmı

Şeftali Kabız Yaparmı, şeftali kabızlık etkisi oluşturmasının tersine kabızlığı gidermesidir. Vücutta bulunan zehirli maddelerin dışarı atılmasına olanak sağ...
Devamını Oku

Şeftali Budama

Şeftali budama, şeftali yetiştiriciliği yapanlar açısından kaliteli ve bol miktarda ürün alınmasına yardımcı işlemlerden biridir. Eğer şeftali budama yapılma...
Devamını Oku

Bursa Şeftalisi

Bursa Şeftalisi: Gülgiller familyasından olan sağlıklı ve uzun yaşamın bir sembolü olarak gösterilen şeftali muhteşem bir yaz meyvesi olarak tanımlanır....
Devamını Oku

Tüysüz Şeftali

Tüysüz şeftali ana vatanı Çin olduğu düşünülmektedir. Tüysüz şeftali dünyaya da buradan yayıldığı tahmin edilir. Bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesi olan ...
Devamını Oku

Şeftali Hastalıkları

Şeftali hastalıkları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yetiştiriciliği yapılan sert çekirdekli meyveler arasında ilk sırayı alan şeftali, kolay yetişmesi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı Çiçeği

Şeftali Ağacı Çiçeği; Şeftali ağacı çiçek tomurcukları açtığında tek bir çiçek çıkar. Çiçekleri erselik yapıdadır ve bir çiçekte 5 tane yaprak, 5 tane taç ya...
Devamını Oku

Şeftali Likörü

Şeftali Likörü, Tatlı likörlerden biri olan şeftali likörünün evde hazırlanması ve misafirlere ikram olarak sunulması mümkündür. Hazırlanışı ve de yapılışı k...
Devamını Oku

Şeftali Çiçeği

Şeftali Çiçeği, genel olarak yaz aylarında oluşan bu meyve soğuk iklime ve dona karşı dirençsizdir. Şeftali çiçeğinin oluşumu yüzyıllara dayanarak aslında Çi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı

Şeftali Ağacı; gülgiller familyasından olan şeftali bir yaz meyvesidir. Dünya'ya Çin'den yayıldığı düşünülmektedir. Ilıman iklimi seven yaklaşık olarak 30-40...
Devamını Oku

Şeftali Konservesi

Şeftali Konservesi, Bir önceki yazımızda da şeftali konservesi yaptığımdan söz etmiş bir de mükemmel bir tart tarifi vermiştim. Bugün ise şeftali konservesi ...
Devamını Oku

Şeftali Turşusu

Şeftali Turşusu, Turşu çeşitli birçok sebze ile meyvenin salamura ismi verilen asitli ve tuzlu çözelti içinde bir müddet bekletilerek uzun zaman muhafaza edi...
Devamını Oku

Şeftali

Şeftali, yaz meyvelerindendir. Herkes tarafından çok sevilerek tüketilir fakat kimisi kabuğunu sevmez ve soyarak tüketmeyi tercih eder. Dıştaki tüylü dokudan...
Devamını Oku

Kışlık Şeftali Kompostosu

Kışlık şeftali kompostosu, Kışlık yiyecekleri saklamanın en iyi yollarından bir de kavanozlara koyma işlemidir. Uzun süre dayanıklılığını korur ve lezzetinde...
Devamını Oku

Şeftali Fidanı

Şeftali fidanı, Şeftali çok güzel bir meyvedir. B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca A vitamini ile kalsiyum, magnezyum...
Devamını Oku

Kuru Şeftali

Kuru şeftali, Kuru şeftali, taze şeftalinin kurutulmuş haline denmektedir. Şeftali yaklaşık %88 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma işlemi sonucunda 8-10...
Devamını Oku

Şeftali Çekirdeği

Şeftali Çekirdeği, Şeftali yaz mevsiminin en çok sevilen ve en çok tüketilen meyvesi olmaktadır. Hem sağlık açısından hem de güzellik açısından tüketilmesi g...
Devamını Oku

Yassı Şeftali

Yassı şeftali: alışılagelmiş şeftaliden görünüm olarak farklıdır. Yassı bastırılmış bir görünüme sahiptir. Yassı şeftali paraguayo şeftalisi olarak da bilinm...
Devamını Oku

Şeftali Suyu

Şeftali suyu, günümüzde tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir yer almaktadır. Son derece sevilerek tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şeftali Çeşitleri
Şeftali Aşılama
Şeftali Kabız Yaparmı
Şeftali Budama
Bursa Şeftalisi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024