Şeftali Çekirdeği

Şeftali Çekirdeği, Şeftali yaz mevsiminin en çok sevilen ve en çok tüketilen meyvesi olmaktadır. Hem sağlık açısından hem de güzellik açısından tüketilmesi gerekli bir meyvedir. Oldukça çok faydaları olan bu meyve sadece kendisi ile değil çekirdeği ile de faydalar sağlamaktadır. Günümüzde ise genelde şeftali çekirdeği tekrar dikilerek agicinin oluşması gözlemlenir.
Şeftali çekirdeği günümüzde en çok kabuğu yakıt olarak kullanılmakta olup ayrıca bazı fiziksel işlemlerden geçerek çekirdeğin içerisindeki tanecik hayvan yemi olarak da kullanılmaktadır. Şeftali çekirdeğinin kabuğu yakacak olarak kül oluşturma oranı az ve kükürt oranı düşük bir temiz enerji kaynağı olmaktadır. Fırınlarda, seralarda, hamamlarda, kalorifer sistemlerinde, tavuk çiftliklerinde, evde aobalarda kullanılabilen alternatif bir enerji kaynağı türüdür. Şeftali çekirdeği gibi ürünler biyokütle olarak adlandırılan sıvı ve gaz yakıtların yanı sıra tutulan yenilenebilir bir enerji kaynağı olup küresel ısınma, kirlilik, doğal kaynakların azalması gibi sebeplerden dolayı tavsiye edilip oldukça da tutulmaktadır. Ancak taze olan şeftali çekirdeği çok bekletilmeden tekrardan toprağa bırakılma durumunda yeni fidanların oluşabileceğini göstermektedir.

Şeftali çekirdeği diğer yakıtlarla karşılaştırıldığı zaman oldukça düşük maliyetli olup, yüksek ısı vermekte ve yenilenebilir oluşunun yanı sıra çevreye dost bir yakıt olması ile şeftali çekirdeği yakılmasının endüstriye getireceği yararlar oldukça fazla olmakta ve çevre sağlığını da korumaktadır.
Şeftali çekirdeği ek olarak kullanılabilecek enerji kaynağı olarak kalorisi yüksek is ve kül oranı düşük bir yakıt türü olduğundan herkesin tercihi arasında olmaktadır. Ayrıca hem maddi açıdan oldukça hesaplı olan şeftali çekirdeği kışın kişilerin içini rahatlatmaktadır.
Dünyada enerji ihtiyacı ve nüfus artışı ekonomik gelişimlere paralel olarak da artış göstermektedir. Ancak artan bu enerji ihtiyacını karşılamakta olan enerji üretimi ve çevre kirliliği yönetmeliklerini karşılayacak uygun enerji kullanımı, yenilenebilir bir enerji kaynağı olan şeftali çekirdeği kullanımını çok önemli bir duruma sunmaktadır. Bunun yanı sıra şeftali çekirdeğini üretici fabrikalar yağ olarak meydana getirerek makyaj, sabun ve şampuan ürünlerine katarak oldukça fayda sağlamaktadır. Şeftali meyvesinin çekirdeğinden soğuk presleme yöntemi ile yağ elde edilmektedir. Şeftali çekirdeği yağı açık sarı renkli ve hemen hemen kokusuz olmaktadır. Şeftali boron, beta karoten ve C vitamini içerir. Beta karoten A vitamininin yapı taşıdır. Bu nedenle de şeftali çekirdeği yağı kullanılması hem güzellik verir hem de sağlık açısından oldukça etkili olur.
21.01.2024 07:44:02
Şeftali Çekirdeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeftali Çekirdeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şeftali Çekirdeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şeftali Çeşitleri

Şeftali Çeşitleri; genel olarak bahar ayının gelmesi ile yaz aylarının vazgeçilmezi ve herkes tarafından sevilen lezzetli meyve türleridir. Şeftali çeşitleri...
Devamını Oku

Şeftali Aşılama

Şeftali aşılama, Aşı ağaçların cinsini iyileştirmek için yapılıyor. Daha iyi cins meyve almak için yapılıyor. Çünkü, bahçemize diktiğimiz bir meyve ...
Devamını Oku

Şeftali Kabız Yaparmı

Şeftali Kabız Yaparmı, şeftali kabızlık etkisi oluşturmasının tersine kabızlığı gidermesidir. Vücutta bulunan zehirli maddelerin dışarı atılmasına olanak sağ...
Devamını Oku

Şeftali Budama

Şeftali budama, şeftali yetiştiriciliği yapanlar açısından kaliteli ve bol miktarda ürün alınmasına yardımcı işlemlerden biridir. Eğer şeftali budama yapılma...
Devamını Oku

Bursa Şeftalisi

Bursa Şeftalisi: Gülgiller familyasından olan sağlıklı ve uzun yaşamın bir sembolü olarak gösterilen şeftali muhteşem bir yaz meyvesi olarak tanımlanır....
Devamını Oku

Tüysüz Şeftali

Tüysüz şeftali ana vatanı Çin olduğu düşünülmektedir. Tüysüz şeftali dünyaya da buradan yayıldığı tahmin edilir. Bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesi olan ...
Devamını Oku

Şeftali Hastalıkları

Şeftali hastalıkları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yetiştiriciliği yapılan sert çekirdekli meyveler arasında ilk sırayı alan şeftali, kolay yetişmesi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı Çiçeği

Şeftali Ağacı Çiçeği; Şeftali ağacı çiçek tomurcukları açtığında tek bir çiçek çıkar. Çiçekleri erselik yapıdadır ve bir çiçekte 5 tane yaprak, 5 tane taç ya...
Devamını Oku

Şeftali Likörü

Şeftali Likörü, Tatlı likörlerden biri olan şeftali likörünün evde hazırlanması ve misafirlere ikram olarak sunulması mümkündür. Hazırlanışı ve de yapılışı k...
Devamını Oku

Şeftali Çiçeği

Şeftali Çiçeği, genel olarak yaz aylarında oluşan bu meyve soğuk iklime ve dona karşı dirençsizdir. Şeftali çiçeğinin oluşumu yüzyıllara dayanarak aslında Çi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı

Şeftali Ağacı; gülgiller familyasından olan şeftali bir yaz meyvesidir. Dünya'ya Çin'den yayıldığı düşünülmektedir. Ilıman iklimi seven yaklaşık olarak 30-40...
Devamını Oku

Şeftali Konservesi

Şeftali Konservesi, Bir önceki yazımızda da şeftali konservesi yaptığımdan söz etmiş bir de mükemmel bir tart tarifi vermiştim. Bugün ise şeftali konservesi ...
Devamını Oku

Şeftali Turşusu

Şeftali Turşusu, Turşu çeşitli birçok sebze ile meyvenin salamura ismi verilen asitli ve tuzlu çözelti içinde bir müddet bekletilerek uzun zaman muhafaza edi...
Devamını Oku

Şeftali

Şeftali, yaz meyvelerindendir. Herkes tarafından çok sevilerek tüketilir fakat kimisi kabuğunu sevmez ve soyarak tüketmeyi tercih eder. Dıştaki tüylü dokudan...
Devamını Oku

Kışlık Şeftali Kompostosu

Kışlık şeftali kompostosu, Kışlık yiyecekleri saklamanın en iyi yollarından bir de kavanozlara koyma işlemidir. Uzun süre dayanıklılığını korur ve lezzetinde...
Devamını Oku

Şeftali Fidanı

Şeftali fidanı, Şeftali çok güzel bir meyvedir. B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca A vitamini ile kalsiyum, magnezyum...
Devamını Oku

Kuru Şeftali

Kuru şeftali, Kuru şeftali, taze şeftalinin kurutulmuş haline denmektedir. Şeftali yaklaşık %88 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma işlemi sonucunda 8-10...
Devamını Oku

Yassı Şeftali

Yassı şeftali: alışılagelmiş şeftaliden görünüm olarak farklıdır. Yassı bastırılmış bir görünüme sahiptir. Yassı şeftali paraguayo şeftalisi olarak da bilinm...
Devamını Oku

Şeftali Suyu

Şeftali suyu, günümüzde tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir yer almaktadır. Son derece sevilerek tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir ye...
Devamını Oku

Şeftali Maskesi

Şeftali Maskesi, yaz aylarında, evlerimizde sürekli bulunan severek tükettiğimiz fakat faydasını bilmediğimiz bir meyvedir şeftali. Oysaki şeftalinin yararla...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şeftali Çeşitleri
Şeftali Aşılama
Şeftali Kabız Yaparmı
Şeftali Budama
Bursa Şeftalisi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024