Derin bir kabın içerisine öncelikle kıymayı alalım, ardından kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince olacak şekilde doğradıktan sonra kıymanın içerisine ilave edelim.
Maydanozu ayıklayıp incecik doğrayıp onu da kıymaya ekleyin, karabiberi, kimyonu, tuzunu, kırmızı toz biberi, galeta unun ve ekmek içini ilave ederek 10 dakika kadar iyice yoğurun. Daha sonra iri büyüklükte olan köfteleri hazırlayalım. Hazırladığınız köfteler dinlenirken kuzu gömleklerinin kendi boyutuna gelmesi için ılık suyun içerisinde bir saat kadar bekletin. Kuzu gömlekler yumuşadıktan sonra 7-8 cm genişliğinde uzun şeritler keserek hazırlayalım. Dinlenmiş olan köfteleri şerit halinde kesilen kuzu gömleklerinin kenar kısmına koyarak bir defa dolayacak şekilde sararak hazırlayalım. Eğer kuzu gömleği büyük gelir ise köfteyi sarınca kalan kısmını bıçak ile keselim. Diğer köftelere de aynı işlem ile hazırlayalım ve ardından elimiz ile düzelttikten sonra fırın tepsisinin içerisine dizelim. Eğer vaktiniz varsa şeftali köftesini bir gece buzdolabında dinlendirin, daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Vaktiniz yok ise hazırladığınız şeftali köftesini önceden 200 derecede ısıtılan fırında 30-35 dakika arasında pişirin. Şeftali köftesinin üzeri nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkaralım. Ardından şeftali köftesini servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.