Şeftali Köftesi

Şeftali Köftesi, bu yemek Kıbrıs'a özgü olan hem çok lezzetli hem de görsel olarak muhteşem görünen bir yemek tarifidir. Özellikle ismini köftelerin üzerinin şeftali gibi kızarmasından almaktadır. İlk duyduğunuzda şeftalinin de köftesi mi? Olur diyebilirsiniz. Aslında kıyma ile hazırlanan köfteyi kuzu gömleğine sardıktan sonra fırında nar gibi kızarmasından almaktadır.
Kuzu gömleği şeftali köftesinin lezzetini ikiye katlamaktadır. Öyle muhteşem bir lezzet veriyor ki, denemeden anlayamazsınız. Özellikle fırın yerine odun ateşinin üzerinde pişirildiği zaman şeftali köftesinin lezzeti daha da muhteşem olmaktadır. Yapılışı oldukça pratik olan şeftali köftesini sevdiklerinize hazırlayarak onlara bu mükemmel lezzeti ikram edebilirsiniz. Eminim onların da çok hoşuna gidecek ve sizden mutlaka bu yemeğin tarifini isteyecektir. Eğer sizde şeftali köftesinin tadını merak ediyorsanız, hemen denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca bu köfte çocuklarınızın, eşinizin ve sevdiklerinizin hoşuna gidecek çok farklı bir lezzettir.

Şeftali Köftesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 600 gram hem dana hem de kuzu karışık kıyma
  • 1 adet kuzu gömleği
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı galeta unu ve bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeterli miktarda tuz

Şeftali Köftesi Nasıl Yapılır?


Derin bir kabın içerisine öncelikle kıymayı alalım, ardından kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince olacak şekilde doğradıktan sonra kıymanın içerisine ilave edelim.
Maydanozu ayıklayıp incecik doğrayıp onu da kıymaya ekleyin, karabiberi, kimyonu, tuzunu, kırmızı toz biberi, galeta unun ve ekmek içini ilave ederek 10 dakika kadar iyice yoğurun. Daha sonra iri büyüklükte olan köfteleri hazırlayalım. Hazırladığınız köfteler dinlenirken kuzu gömleklerinin kendi boyutuna gelmesi için ılık suyun içerisinde bir saat kadar bekletin. Kuzu gömlekler yumuşadıktan sonra 7-8 cm genişliğinde uzun şeritler keserek hazırlayalım. Dinlenmiş olan köfteleri şerit halinde kesilen kuzu gömleklerinin kenar kısmına koyarak bir defa dolayacak şekilde sararak hazırlayalım. Eğer kuzu gömleği büyük gelir ise köfteyi sarınca kalan kısmını bıçak ile keselim. Diğer köftelere de aynı işlem ile hazırlayalım ve ardından elimiz ile düzelttikten sonra fırın tepsisinin içerisine dizelim. Eğer vaktiniz varsa şeftali köftesini bir gece buzdolabında dinlendirin, daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Vaktiniz yok ise hazırladığınız şeftali köftesini önceden 200 derecede ısıtılan fırında 30-35 dakika arasında pişirin. Şeftali köftesinin üzeri nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkaralım. Ardından şeftali köftesini servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 10:28:03
Şeftali Köftesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeftali Köftesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şeftali Köftesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şeftali Çeşitleri

Şeftali Çeşitleri; genel olarak bahar ayının gelmesi ile yaz aylarının vazgeçilmezi ve herkes tarafından sevilen lezzetli meyve türleridir. Şeftali çeşitleri...
Devamını Oku

Şeftali Aşılama

Şeftali aşılama, Aşı ağaçların cinsini iyileştirmek için yapılıyor. Daha iyi cins meyve almak için yapılıyor. Çünkü, bahçemize diktiğimiz bir meyve ...
Devamını Oku

Şeftali Kabız Yaparmı

Şeftali Kabız Yaparmı, şeftali kabızlık etkisi oluşturmasının tersine kabızlığı gidermesidir. Vücutta bulunan zehirli maddelerin dışarı atılmasına olanak sağ...
Devamını Oku

Şeftali Budama

Şeftali budama, şeftali yetiştiriciliği yapanlar açısından kaliteli ve bol miktarda ürün alınmasına yardımcı işlemlerden biridir. Eğer şeftali budama yapılma...
Devamını Oku

Bursa Şeftalisi

Bursa Şeftalisi: Gülgiller familyasından olan sağlıklı ve uzun yaşamın bir sembolü olarak gösterilen şeftali muhteşem bir yaz meyvesi olarak tanımlanır....
Devamını Oku

Tüysüz Şeftali

Tüysüz şeftali ana vatanı Çin olduğu düşünülmektedir. Tüysüz şeftali dünyaya da buradan yayıldığı tahmin edilir. Bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesi olan ...
Devamını Oku

Şeftali Hastalıkları

Şeftali hastalıkları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yetiştiriciliği yapılan sert çekirdekli meyveler arasında ilk sırayı alan şeftali, kolay yetişmesi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı Çiçeği

Şeftali Ağacı Çiçeği; Şeftali ağacı çiçek tomurcukları açtığında tek bir çiçek çıkar. Çiçekleri erselik yapıdadır ve bir çiçekte 5 tane yaprak, 5 tane taç ya...
Devamını Oku

Şeftali Likörü

Şeftali Likörü, Tatlı likörlerden biri olan şeftali likörünün evde hazırlanması ve misafirlere ikram olarak sunulması mümkündür. Hazırlanışı ve de yapılışı k...
Devamını Oku

Şeftali Çiçeği

Şeftali Çiçeği, genel olarak yaz aylarında oluşan bu meyve soğuk iklime ve dona karşı dirençsizdir. Şeftali çiçeğinin oluşumu yüzyıllara dayanarak aslında Çi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı

Şeftali Ağacı; gülgiller familyasından olan şeftali bir yaz meyvesidir. Dünya'ya Çin'den yayıldığı düşünülmektedir. Ilıman iklimi seven yaklaşık olarak 30-40...
Devamını Oku

Şeftali Konservesi

Şeftali Konservesi, Bir önceki yazımızda da şeftali konservesi yaptığımdan söz etmiş bir de mükemmel bir tart tarifi vermiştim. Bugün ise şeftali konservesi ...
Devamını Oku

Şeftali Turşusu

Şeftali Turşusu, Turşu çeşitli birçok sebze ile meyvenin salamura ismi verilen asitli ve tuzlu çözelti içinde bir müddet bekletilerek uzun zaman muhafaza edi...
Devamını Oku

Şeftali

Şeftali, yaz meyvelerindendir. Herkes tarafından çok sevilerek tüketilir fakat kimisi kabuğunu sevmez ve soyarak tüketmeyi tercih eder. Dıştaki tüylü dokudan...
Devamını Oku

Kışlık Şeftali Kompostosu

Kışlık şeftali kompostosu, Kışlık yiyecekleri saklamanın en iyi yollarından bir de kavanozlara koyma işlemidir. Uzun süre dayanıklılığını korur ve lezzetinde...
Devamını Oku

Şeftali Fidanı

Şeftali fidanı, Şeftali çok güzel bir meyvedir. B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca A vitamini ile kalsiyum, magnezyum...
Devamını Oku

Kuru Şeftali

Kuru şeftali, Kuru şeftali, taze şeftalinin kurutulmuş haline denmektedir. Şeftali yaklaşık %88 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma işlemi sonucunda 8-10...
Devamını Oku

Şeftali Çekirdeği

Şeftali Çekirdeği, Şeftali yaz mevsiminin en çok sevilen ve en çok tüketilen meyvesi olmaktadır. Hem sağlık açısından hem de güzellik açısından tüketilmesi g...
Devamını Oku

Yassı Şeftali

Yassı şeftali: alışılagelmiş şeftaliden görünüm olarak farklıdır. Yassı bastırılmış bir görünüme sahiptir. Yassı şeftali paraguayo şeftalisi olarak da bilinm...
Devamını Oku

Şeftali Suyu

Şeftali suyu, günümüzde tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir yer almaktadır. Son derece sevilerek tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şeftali Çeşitleri
Şeftali Aşılama
Şeftali Kabız Yaparmı
Şeftali Budama
Bursa Şeftalisi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024