Süt, mısır nişastası, un tencereye alınır, çırpılarak muhallebisi yapılır. Kıvamı tutturulunca da ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Geniş kaba 2 adet yumurta kırılır. 250 gram tereyağı,1 bardak şeker ve ortalama 3 bardak unla hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurdan cevizden biraz daha küçük bezeler elde edilir. Ceviz kabuklarının etrafına bu hamur sarılıp 180 derece fırına atılır. Üzeri kızarana kadar pişirilip, piştikten sonra soğuyan muhallebiler hamurun arasına koyulur. Şeftali şeklini almış olacaktır. Sulandırılan sarı ve kırmızı gıda boyalarına hazırlanan hamurlu muhallebiler batırılarak ren verilir ve daha sonra şekere bulanır. Tepesine de nane yapraklarını koyalım.
Şeftali kurabiyeniz hazır.
Afiyet olsun.