Şeftali Likörü

Şeftali Likörü, Tatlı likörlerden biri olan şeftali likörünün evde hazırlanması ve misafirlere ikram olarak sunulması mümkündür. Hazırlanışı ve de yapılışı kolay olan şeftali likörünün, sadece tek bir zahmetli olan kısmı vardır. Oda bekleme süresinin uzun dönem olmasıdır. Yapılacak Şeftali likörünün yapıldığında istenen kıvama gelmesi için ortalama olarak beş veya altı hafta kadar bekletilmesi gerekir.
Böylelikle istediğiniz gibi bir şeftali likörü elde edebilirsiniz.

Şeftali likörü malzemeleri

  • Üç adet iri büyüklükte şeftali,
  • Üç yüz mili litre votka,
  • Birkaç sap tarçın,
  • İki su bardağı dolusu şeker
  • İki su bardağı su,

Şeftali Likörü nasıl yapılır?


Öncelikli olarak likörün hazırlandığında saklanacağı kavanozun yeni olması gerekir böylelikle içerisine hava girme olasılığı minimum seviyede veya hiç olmaz. Hazırlayacağımız şeftali likörünün kavanozu sıcak su ile iyice temizlendikten sonra bakteri ve kokulardan arındırılmış olur. Sağlam ve iri olan seçili şeftalilerimizi yıkayıp bir kenarda bekletirken, bir tencere içerisine su ve şeker ilave edilerek yüksek ateşte ocak üzerinde şerbet haline gelinceye kadar kaynatılır. Daha sonra yıkayıp hazır hale getirdiğimiz Şeftaliler soyulup dilimlendikten sonra hazırladığımız kavanoz içerisine yerleştirilir. Diğer taraftan hazır olan şerbet dinlenmeye alınır ve ılıması beklenir. Ilıyan şeker şerbeti kavanozun içerisine şeftalilerin üzerine dökülerek üzerine tarçın ve badem atılarak kavanozun ağzı sıkıca kapatılır ve ters çevrilerek kapağı yere gelecek şekilde üç gün bekletilir.
Her gün günde bir kere çalkalayarak karışımın özleşmesi sağlanır. Üç günün bitiminden sonra kavanozun ağzı açılarak içerisine üç yüz ml. Votka ilave edilerek kavanozun ağzı yeniden sıkıca kapatılır ve serin ve nemli olmayan bir ortamda bekletmeye alınır. Ortalama dört haftalık süresi dolduğunda ise şeftali likörünün olduğu kavanoz buzdolabına alınarak kaldırılır. Yaklaşık iki haftada buzdolabında bekleyen şeftali likörü bu sürenin sonunda istenilen kıvama gelmiş olur. Kavanozun ağzı açılarak likörün içerisindeki tortular bir tülbent yardımı ile süzülerek meyve posaları ile likör suyu ayrıştırılır. Süzülmüş şeftali likörü önceden belirlediğiniz bir şişe içerisine dökülerek servise hazır hale gelir. Dilediğiniz zaman misafirlerinize servis yapabilirsiniz. Bu arada önemli bir dipnot olarak sizlere söyleyeceğim bir konu daha var şeftali gibi meyveler yoğun kıvamlı bir su yapısına sahip olmalarından ötürü içimi esnasında buz kullanılmasında fayda vardır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:30:09
Şeftali Likörü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeftali Likörü Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şeftali Likörü"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şeftali Çeşitleri

Şeftali Çeşitleri; genel olarak bahar ayının gelmesi ile yaz aylarının vazgeçilmezi ve herkes tarafından sevilen lezzetli meyve türleridir. Şeftali çeşitleri...
Devamını Oku

Şeftali Aşılama

Şeftali aşılama, Aşı ağaçların cinsini iyileştirmek için yapılıyor. Daha iyi cins meyve almak için yapılıyor. Çünkü, bahçemize diktiğimiz bir meyve ...
Devamını Oku

Şeftali Kabız Yaparmı

Şeftali Kabız Yaparmı, şeftali kabızlık etkisi oluşturmasının tersine kabızlığı gidermesidir. Vücutta bulunan zehirli maddelerin dışarı atılmasına olanak sağ...
Devamını Oku

Şeftali Budama

Şeftali budama, şeftali yetiştiriciliği yapanlar açısından kaliteli ve bol miktarda ürün alınmasına yardımcı işlemlerden biridir. Eğer şeftali budama yapılma...
Devamını Oku

Bursa Şeftalisi

Bursa Şeftalisi: Gülgiller familyasından olan sağlıklı ve uzun yaşamın bir sembolü olarak gösterilen şeftali muhteşem bir yaz meyvesi olarak tanımlanır....
Devamını Oku

Tüysüz Şeftali

Tüysüz şeftali ana vatanı Çin olduğu düşünülmektedir. Tüysüz şeftali dünyaya da buradan yayıldığı tahmin edilir. Bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesi olan ...
Devamını Oku

Şeftali Hastalıkları

Şeftali hastalıkları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yetiştiriciliği yapılan sert çekirdekli meyveler arasında ilk sırayı alan şeftali, kolay yetişmesi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı Çiçeği

Şeftali Ağacı Çiçeği; Şeftali ağacı çiçek tomurcukları açtığında tek bir çiçek çıkar. Çiçekleri erselik yapıdadır ve bir çiçekte 5 tane yaprak, 5 tane taç ya...
Devamını Oku

Şeftali Çiçeği

Şeftali Çiçeği, genel olarak yaz aylarında oluşan bu meyve soğuk iklime ve dona karşı dirençsizdir. Şeftali çiçeğinin oluşumu yüzyıllara dayanarak aslında Çi...
Devamını Oku

Şeftali Ağacı

Şeftali Ağacı; gülgiller familyasından olan şeftali bir yaz meyvesidir. Dünya'ya Çin'den yayıldığı düşünülmektedir. Ilıman iklimi seven yaklaşık olarak 30-40...
Devamını Oku

Şeftali Konservesi

Şeftali Konservesi, Bir önceki yazımızda da şeftali konservesi yaptığımdan söz etmiş bir de mükemmel bir tart tarifi vermiştim. Bugün ise şeftali konservesi ...
Devamını Oku

Şeftali Turşusu

Şeftali Turşusu, Turşu çeşitli birçok sebze ile meyvenin salamura ismi verilen asitli ve tuzlu çözelti içinde bir müddet bekletilerek uzun zaman muhafaza edi...
Devamını Oku

Şeftali

Şeftali, yaz meyvelerindendir. Herkes tarafından çok sevilerek tüketilir fakat kimisi kabuğunu sevmez ve soyarak tüketmeyi tercih eder. Dıştaki tüylü dokudan...
Devamını Oku

Kışlık Şeftali Kompostosu

Kışlık şeftali kompostosu, Kışlık yiyecekleri saklamanın en iyi yollarından bir de kavanozlara koyma işlemidir. Uzun süre dayanıklılığını korur ve lezzetinde...
Devamını Oku

Şeftali Fidanı

Şeftali fidanı, Şeftali çok güzel bir meyvedir. B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca A vitamini ile kalsiyum, magnezyum...
Devamını Oku

Kuru Şeftali

Kuru şeftali, Kuru şeftali, taze şeftalinin kurutulmuş haline denmektedir. Şeftali yaklaşık %88 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma işlemi sonucunda 8-10...
Devamını Oku

Şeftali Çekirdeği

Şeftali Çekirdeği, Şeftali yaz mevsiminin en çok sevilen ve en çok tüketilen meyvesi olmaktadır. Hem sağlık açısından hem de güzellik açısından tüketilmesi g...
Devamını Oku

Yassı Şeftali

Yassı şeftali: alışılagelmiş şeftaliden görünüm olarak farklıdır. Yassı bastırılmış bir görünüme sahiptir. Yassı şeftali paraguayo şeftalisi olarak da bilinm...
Devamını Oku

Şeftali Suyu

Şeftali suyu, günümüzde tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir yer almaktadır. Son derece sevilerek tüketilen meyve suları arasında çok önemli bir ye...
Devamını Oku

Şeftali Maskesi

Şeftali Maskesi, yaz aylarında, evlerimizde sürekli bulunan severek tükettiğimiz fakat faydasını bilmediğimiz bir meyvedir şeftali. Oysaki şeftalinin yararla...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şeftali Çeşitleri
Şeftali Aşılama
Şeftali Kabız Yaparmı
Şeftali Budama
Bursa Şeftalisi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024