Şeftali Marmelatı
Şeftali Marmelatı, Bol sulu ve tatlı ve yaz meyvesidir. Ilıman iklimde yetişir. Şeftalinin içinde barındırdığı vitaminler sayesinde vücudun direnci artar. Şeftali meyve olarak yendiği gibi reçeli marmelatı da yapılır.
Şeftali Marmelatının Malzemeleri- Yarım kilo şeftali
- Yarım kilo toz şeker
- 1,5 çay bardağı su
- 3 diş kuru karanfil
- Çeyrek limonun suyu
Şeftali Marmelatı Nasıl Yapılır?
Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra iri parçalara bölün ve blenderden geçirin.
Şeftalilerin üzerine suyu ve toz şekeri ekleyip tamamen eriyinceye kadar blenderden geçirin. Karışımı tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırıp pişirin. Kaynattıktan sonra altını kısıp ara sıra karıştırarak dibinin tutmamasını sağlayın. Marmelat kıvamını almaya başlayınca limonu ekleyip istediğiniz koyuluğa gelinceye kadar pişirin. Cam bir kavanozda saklayın.
20.01.2024 06:56:34
Şeftali Marmelatı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|