Yumurta ve şekeri mikserle kabarıncaya kadar iyice karıştıralım. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra az daha çırpalım. Bir tepsi üzerine yağlı kâğıt koyalım koyduktan sonra üzerine margarin sürelim. Yaptığımız karışımı bu kâğıdın üzerine dökelim. Daha sonra fırına verelim. Piştikten sonra soğutup arasından bölerek ikiye ayıralım. Muhallebinin hazırlanışı için ise: tencereye un, şeker, nişasta koyulup karıştırılır, içine süt eklenir. Muhallebi kıvama gelesiye kadar pişirilir. Vanilya ve 1 yemek kaşığı margarin konulup karıştırılır. Ilımaya bırakılır. Daha sonra kekin arasına pişirilen muhallebinin yarısı konulur. Muhallebi yayılır. Yaydıktan sonra arasına şeftali dilimleri dizilir. Kekin üzeri kapatılır. Onun üzerine kalan muhallebi dökülür ve yayılır. Muhallebi koyulduktan sonra üzerine tekrar şeftali dilimleri yerleştirilir.
Buz dolabında birkaç saat bekletildikten sonra şeftali pastanız yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun.