İlk olarak şeftalilerin kabuklarını soyalım ve şeftalileri 2 parçaya bölelim ve içindeki çekirdeğini çıkartalım. Şeftalileri kesme şeker kadar boyutlara bölelim. Daha sonra derin bir tencereye 1 kat dilimlenen şeftali, 1 kat toz şeker koyun, şeftali ve şeker bitene kadar bu işlem tekrarlanmalıdır. Bu islem sonunda tencerenin kapağını kapatarak 4 ya da 5 saat meyvelerin suyunu bırakması beklenmelidir. Suyunu bırakan meyveleri ocağa koyalım ve kısık ateşte karıştırarak kaynatalım. Fakat şeftali reçeli yaparken çok köpürdüğü için bunu engellemek bizim elimizde olmaktadır. Örneğin köpüğü engellemek için 1 çay kaşığı kadar tereyağı eklemek yeterli olacaktır. Koyulaşan ve kıvamını almaya başlayan reçele yarım limon sıkılır ve bu şekilde de 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alınmalıdır.
Ocaktan aldığımız reçeli sıcak sıcak kavanoza koyarak ağzını sıkı bir şekilde kapatarak ters çevrilmelidir. Güneş girmeyen serin bir yere bırakılmalıdır. Soğuduktan sonra da kahvaltıda ve tatlılarda kullanılabilir.