Şeftali Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Şeftali Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Köftesi

Şeftali Köftesi, Kıbrıs mutfağına özgü, lezzeti ve görselliği ile öne çıkan bir yemek tarifidir. İsmini, köftelerin üzerinin şeftali gibi kızarmasından alır. İlk duyduğunuzda "Şeftalinin de köftesi mi olur?" diye düşünebilirsiniz. Ancak bu köfte, kıyma ile hazırlanan karışımın kuzu gömleğine sarılarak fırında nar gibi kızartılmasıyla yapılır. Kuzu gömleği, Şeftali Köftesi'nin lezzetini ikiye katlar ve ona eşsiz bir aroma kazandırır. Özellikle odun ateşinde pişirildiğinde, bu köftenin lezzeti daha da muhteşem olur. Yapılışı oldukça pratik olan Şeftali Köftesi, sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz harika bir lezzettir. Eminim onların da çok hoşuna gidecek ve sizden mutlaka bu yemeğin tarifini isteyeceklerdir. Eğer siz de Şeftali Köftesi'nin tadını merak ediyorsanız, hemen denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca bu köfte, çocuklarınızın, eşinizin ve sevdiklerinizin de hoşuna gidecek farklı bir lezzettir.

Şeftali Köftesi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 600 gram hem dana hem de kuzu karışık kıyma
  • 1 adet kuzu gömleği
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeterli miktarda tuz

Şeftali Köftesi Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine kıymayı alın. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayarak kıymanın içerisine ilave edin. Maydanozu ayıklayıp incecik doğrayın ve onu da kıymaya ekleyin. Karabiberi, kimyonu, tuzunu, kırmızı toz biberi, galeta ununu ve ekmek içini ilave ederek yaklaşık 10 dakika boyunca iyice yoğurun. Daha sonra iri boyutta köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteler dinlenirken, kuzu gömleklerinin kendi boyutuna gelmesi için ılık suyun içerisinde bir saat kadar bekletin. Kuzu gömlekler yumuşadıktan sonra 7-8 cm genişliğinde uzun şeritler keserek hazırlayın. Dinlenmiş olan köfteleri şerit halinde kesilen kuzu gömleklerinin kenar kısmına koyarak bir defa dolayacak şekilde sarın. Eğer kuzu gömleği büyük gelirse, köfteyi sarınca kalan kısmını bıçak ile kesin. Diğer köftelere de aynı işlemi uygulayın ve ardından elinizle düzelterek fırın tepsisine dizin. Eğer vaktiniz varsa Şeftali Köftesi'ni bir gece buzdolabında dinlendirin; bu, köftenin daha lezzetli olmasını sağlar. Vaktiniz yoksa hazırladığınız Şeftali Köftesi'ni önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Köftenin üzeri nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkarın ve servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeftali Çiçeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Çiçeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şeftali Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şeftalinin Faydaları Nelerdir?

Şeftalinin Faydaları Nelerdir?

Şeftali Yetiştiriciliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Şeftali Yetiştiriciliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Şeftali Kaç Kalori?

Şeftali Kaç Kalori?

Güncel

Şeftali Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeftali Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeftali Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri